Apa Jadi Dengan FB Alumni SS Kita?

Sepertimana ramai yang maklum, bekas pelajar sekolah kita mempunyai satu persatuan alumni yang berdaftar secara rasmi. Sehingga kini kalau tidak silap mereka telah mengganjurkan dua kali perjumpaan hari Raya (2009 dan 2010)

Namun, tidak ramai yang maklum bagaimana hendak berurusan atau menghubungi “Alumni SS” ini apatah lagi mengenali siapa yang memegang jawatan dalam AJK Alumni SS. (Ini sahaja maklumat yang saya ada dan telah disiarkan sebelum ini – klik)

Setakat carian terkini, belum ada lagi blog atau laman rasmi yang dapat dikenalpasti milik Alumni SS (mohon perbetulkan jika ada). Yang ada hanyalah akaun Facebook di atas nama Alumni SS yang diwujudkan oleh Sdr. Hashim Ibrahim.

Alumni SS Facebook Wall

Gambar di atas diambil dari “wall” akaun Facebook Alumni SS. Tiada sebarang aktiviti semenjak December 22, 2010 at 8:32am. Bilangan ahli hanya sekadar 183 orang sahaja.

Malah akaun ini akan diarkibkan dengan terpampangnya mesej “This group is scheduled to be archived”. Diharap ada AJK Alumni SS yang dapat mengaktifkan semula akaun ini. 

Alumni SS Facebook Info

Lain-lain “tab” dalam akaun ini juga tidak mempunyai apa-apa maklumat. Cuma yang ada hanya Perjumpaan Hari Raya 2010 pada “event”.

Tidak adakah perancangan untuk perjumpaan tahun ini?

Alumni SS Facebook - last year's event

Advertisement

~ by akarimomar on August 5, 2011.

One Response to “Apa Jadi Dengan FB Alumni SS Kita?”

  1. Sbgmna umat Islam yg mengaku keislaman nya b’dasarkan kpd kalimah tauhid yg dmiliki nya akan meningkatkan komitmen nya kpd Islam bila selalu b’damping kpd institusi msjd/surau. Inilah penegasan dari Allah SWT: Demi sesungguh nya org2 yg berulang-alik,ke-masjd & mengimarah/memakmurkan amalan msjd “sbg bukti” ORG YG BERIMAN (yg komited) kpd Hari Kebangkitan Akhirat.
    Demikian jgak kewujudan aktibiti “Alumni SS” sbg wadah menyatupadukan keseluruhan bekas pelajar SS perlu dlihat sbg Hanya org yg komited saja yg ingin berdampingan dgn SULAIMANIAN sbg yg relevan wlupun wujud nya kalangan bekas pelajar “yg sewaktu dgn nya” yg masih tak peka. Ini tak perlu djadikan sbg sesuatu perlu dikesalkan atau “yg melemahkan semangat” krn ini adalah fitrah manusia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: